Temizlik ve Bakım:
Kabınızı doğru şekilde temizlemek* ve saklamak uzun yıllar kalıcı olmasını sağlayacaktır. Eğer menstrual kabınızda kesikler, delikler veya silikon üzerinde yapışkan/kaygan bir tabaka fark ederseniz yenisiyle değiştirmelisiniz. Hafif renk değişimi normaldir. Bu durum kabınızın işlevini etkilememektedir. Temizlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bu konudaki blog yazımızı okuyabilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.
*Kabınızı temizlemek için sirke, sert temizlik ürünleri, petrol bazlı maddeler, alkol veya beyazlatıcı kullanmayınız.
İlk Kullanım:
Kabınızı 5 ila 8 dakika süreyle kaynayan suya bütünüyle batırın. Kaynama sırasında suyun bitmemesine ve kabınızın kaynayan suyun içinde kalmasına özen gösterin.
Düzenli Kullanım:
Kabınızı her boşalttığınızda sıcak suyla temizleyin. Dilerseniz hafif bir sabun ya da amaca uygun bir temizlik ürünü kullanabilirsiniz, daha sonra tahrişe yol açabileceği için, sabun veya temizlik ürünü artığı kalmayacak şekilde durulayın. Eğer suya erişiminiz yoksa kabınızı sadece boşaltın, tuvalet kağıdı ile silin ve tekrar yerleştirin. Daha sonra uygun bir zamanda yıkayabilirsiniz. Regl dönemleri arasında derinlemesine bir temizlik için kabınızı kaynar suda 5 ila 8 dakika bekletin.
Saklama:
Kabınızı size verilen anti-bakteryel saklama kılıfı veya koruyucu kabında saklamanızı öneririz.
Toksik Şok Sendromu:
Menstrual kaplar 1930’lardan beri kullanılmaktadır ve hiçbir zaman Toksik Şok Sendromu ile ilişkilendirilmemiştir. Toksik Şok Sendromu nadir fakat ölümcül olabilen ciddi bir hastalıktır ve tamponların yüksek emiciliğiyle ve uzun süreli kullanımı ile ilişkilendirilmiştir. Menstrual kapların emicilik özelliği yoktur. Belirtiler arasında ani yüksek ateş, kusma, ishal, baş dönmesi, bayılma ve güneş yanığına benzer döküntü olabilir. Menstrual kap kullanırken bu belirtilerden herhangi biri oluşursa kabınızı çıkarınız ve derhal doktorunuzla temasa geçiniz.
Uyarılar ve Öneriler: